Seksuaalisuus on vielä monella tavalla tabu aihe yhteiskunnassamme. Monilla telkkarin seksiohjelmilla lienee hyvätkin tarkoitusperät, mutta se, että kaikki vieläkin pakonomaisesti höystetään huumorilla, kertoo edelleen voimakkaasta häpeän tunteesta. Tirskumalla raapaistaan vain pintaa ja moni kysymys jää esittämättä. Aikuisillakin.

Mielestäni seksuaalisuuteenkin liittyvistä asioista pitäisi voida keskustella normaalisti ja vapaasti, ilma leimautumisen vaaraa. Sama häpeä estää ihmisiä jopa nettipalstoilla kuvaamasta tuntojaan, vaikka he ovatkin piiloutuneina nimimerkkiensä taakse.

Siitä huolimatta, että SSRI -lääkkeiden haitat ja oireet ovat verrattain yksilöllisiä, haluan kertoa niistä yksityiskohtaisesti. Ehkä joku toinen löytää tuntemuksilleen nimen tai vertaistukea ongelmiinsa. Joku ehkä harkitsee vielä lääkitykseen siirtymistä, mikäli toivoa ilman sitä on.

***

Usein palstoilla kerrotaan kiertoilmaisuin, kuinka SSRI -lääkkeet ovat vaikuttaneet seksuaalisuuteen. Selvää on, että lähes kaikilla näitä vaikutuksia on. Parisuhteeseen tällainen vaikuttaa negatiivisesti ja myös mahdollisen kumppanin löytämiseen.

Minullakaan ei ole ollut vielä haluja kertoa kenellekään, että tarvitsen apuvälineitä orgasmin saavuttamiseen. Näinä vuosina en ole muutenkaan tavannut kovin monia seksuaalisesti kiinnostavia miehiä. Uskon sen johtuvan lääkityksen viemästä libidosta.

Libidon ja seksuaalisen halukkuuden katoaminen tai madaltuminen on siis tavallista. Lisäksi tulevat orgasmiongelmat. Viipynyt sellainen tai vain mekaaninen reaktio, johon ei liity nautinnon tunnetta.

Itselläni katosi sukupuolielimistä ja erityisesti klitoriksesta enin tunto ja kyky orgasmiin jo muutaman lääkityspäivän jälkeen.

Nykyisin en enää oikein muista, miltä se oikea ja aito orgasmi tuntuu. Mutta olen opetellut saamaan uudenlaisen orgasmin, joka joskus on lähes yhtä nautinnollinen kuin kemikaaliton sellainen.

***

Teille, jotka mahdollisesti yhä kärsitte orgasmittomuudesta, haluan suositella vibraattoria. Hanki kunnollinen, kunnon tehoilla, koska tehoja tulet tarvitsemaan. Pelkät tehot eivät tietenkään riitä. Voi olla, että joudut opettelemaan ihan uudenlaisen houkuttelutekniikan. Kokeile ilman suuria odotuksia. Voi olla, että joudut kokemaan emotionaalisesti hankalan turhautumisen.

Itse olen huomannut, että siinä, missä tehoja tarvitaan enemmän, myös herkkyyttä tarvitaan. Hermot reagoivat helposti jäisellä tunteella. Samaa kylmyyttä tai polttavuutta voi myös liittyä orgasmin lähenemiseen. Polttava tunne voi velloa myös selässä ja rintakehässä yhdessä pahoinvoinninaaltojen kanssa.

Itse huipun saavuttamiseen liittyy minulla pahoinvointia ja aivoissa on silloin ja myös sen jälkeen puutunut, pistelevä tunne.

***

Kaikista näistä epämiellyttävistä tuntemuksista huolimatta, koen mielihyvää ja rentouden tunteen jälkeenpäin. Yleensä uusi kierros ensimmäisen jälkeen tuo paremman tuloksen.

 

Täysipainoista elämää kaikille toivottaen,

HMM

 

Mikäli edeltävä teksti tuntui sinusta jotenkin epäsopivalta tai vulgääriltä, johtuu se todennäköisesti sitä, että sinun omaa seksuaalisuuttasi on joskus  häpäisty. Usein lapsena tai kehittyvänä nuorena. Kehotan sinua siinä tapauksessa keskustelemaan aiheesta asiantuntijan kanssa.